Uleiurile vegetale, tot ce-ti trebuie pentru a fi frumoasa

Natura ne ofera atat de multe lucruri sanatoase, de ce sa folosim produsele gresite, cand putem apela la beneficiile ei nemasurate?

Cu totii stim ca produsele ce au in compozitia lor extracte din plante sunt cele mai bune pentru sanatatea si frumusetea corpului nostru. La fel ca si plantele din care provin, uleiurile vegetale au proprietati miraculoase. Este suficient sa le folosim pentru piele, scalp sau par pentru a simti efectele benefice dupa fiecare aplicare.

Exista o gama foarte mare de uleiuri 100% naturale din care poti alege optiunea cea mai potrivita pentru tine. Pentru un efect deplin, este important ca produsul sa fie presat la rece, nerafinat si daca se poate bio, organic.

Iti propunem o selectie a celor mai eficiente tratamente naturale pe baza de uleiuri vegetale, obtinute prin presare la rece, pentru o ingrijire suplimentara. Proprietatile de mai jos sunt doar o parte din beneficiile acestor miracole de la naturala. Uleiuri vegetale cosmetice sigure pentru piele:

Uleiul din samburi de struguri este bogat in vitamina E, vitamina F, procianidine si substante minerale precum cupru, seleniu, zinc. Este astfel considerat un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice. Reduce activitatea radicalilor liberi la nivelul pielii si regleaza activitatea glandelor sebacee.

Uleiul de argan este un adevarat elixir al tineretii ce hraneste si hidrateaza pielea. Ajuta la prevenirea si reducerea ridurilor si a liniilor fine prin efectul de crestere al nivelului de hidratare al pielii. Folosit cu regularitate, tenul isi recapata aspectul uniform si catifelat.

Uleiul de nuca de cocos este o solutie naturala pentru prevenirea uscarii si exfolierii pielii. Contine 90% grasimi saturate, acid lauric, vitamina E si proteine. Are rol antiseptic, mai ales la nivelul tegumentelor afectate de eczeme unde riscul de colonizare cu bacterii este foarte crescut.

Uleiul de avocado, bogat in vitaminele A, D si E, este usor absorbit de piele lasand-o hidratata si catifelata, fiind recomandat ca ingredient de baza in produsele pentru ingrijirea pielii mature sau uscate.

Uleiul de migdale dulci, cu un continut ridicat de acizi grasi esentiali si compusi nesaponificabili, este un demachiant natural ideal, avand totodata efecte de hidratare asupra tenului. Continutul ridicat de vitamine il recomanda pentru pielea uscata si delicata.

Uleiul de morcov are proprietati benefice asupra pielii datorita nivelului ridicat de carotenoizi continut. Carotenoizii protejeaza celulele de radicalii liberi, reducand efectele negative ale acestora. Daunele radicalilor liberi asupra structurii pielii duc la o imbatranire prematura.

De asemenea, uleiurile vegetale limiteaza impactul negativ al diferitelor proceduri de coafare (uscare, folosirea placii). Totodata, creeaza o pelicula care protejeaza parul de impactul cu tratamentele chimice si termice aplicate acestuia. Uleiuri cosmetice potrivite parului:

Uleiul de avocado este benefic pentru toate tipurile de par, in special cel deteriorat si vopsit. Este bogat in nutrientii necesari obtinerii unui par matasos si a unei straluciri naturale.

Uleiul de cocos protejeaza firul de par impotriva factorilor agresivi externi, mentinandu-l sanatos si conferindu-i stralucire. Masajul in mod regulat al capului cu ulei de nuca de cocos ofera un scalp curat si hidratat.

Uleiul de jojoba este un ingredient benefic in ingrijirea parului si a scalpului, ajuta la reglarea excesului de sebum si la fortifierea firului de par, oferindu-i volum, stralucire si vigoare.

Uleiul de nuci de macadamia, bogat in acid oleic, este un remediu ideal pentru refacerea parului uscat.

Uleiul de ricin ajuta la intarirea firului de par si imbunatatirea conditiei acestuia.

Descoperă diversitatea uleiurilor vegetale

Uleiurile vegetale nu se limitează doar la acestea. Există o gamă largă de alte uleiuri vegetale benefice pentru îngrijirea pielii și a părului:

Uleiul de măsline este un puternic antioxidant, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii și este foarte benefic pentru pielea uscată. Acesta este bogat în vitamina E și acizi grași esențiali, fiind cunoscut pentru proprietățile sale hidratante și nutritive.

Uleiul de shea este recunoscut pentru proprietățile sale hidratante și reparatoare, ideal pentru pielea foarte uscată sau afectată de vânt sau soare.

Uleiul de rodie, foarte bogat în antioxidanți și în vitamina C, este un excelent regenerator și reparatoare pentru pielea matură sau afectată de soare.

Aplicații multiple ale uleiurilor vegetale

Deși sunt cunoscute în principal pentru beneficiile lor asupra pielii și a părului, uleiurile vegetale pot fi folosite și în alte scopuri cosmetice. De exemplu, ele pot fi folosite ca demachiante naturale, pentru masaj, ca uleiuri de baie sau ca ingrediente în produsele de bricolaj pentru îngrijirea personală.

Pe lângă aceste utilizări, uleiurile vegetale pot fi, de asemenea, folosite pentru hidratarea buzelor, îngrijirea cuticulelor, sau chiar pentru îngrijirea genelor și a sprâncenelor.

Păstrarea și utilizarea uleiurilor vegetale

Pentru a beneficia de toate proprietățile uleiurilor vegetale, este esențial să le păstrați corect. Cele mai multe uleiuri vegetale trebuie păstrate la rece și la adăpost de lumina soarelui pentru a-și păstra proprietățile. În plus, odată deschise, acestea trebuie utilizate într-un timp rezonabil pentru a evita râncezirea.

Atunci când le aplicați, nu uitați că puțin este suficient. Un ulei vegetal este de obicei foarte concentrat și nu este necesar să utilizați o cantitate mare pentru a beneficia de efectele sale.

Îngrijirea pielii și a părului cu uleiuri vegetale

Indiferent de nevoile pielii sau ale părului tău, există un ulei vegetal potrivit pentru tine. Indiferent dacă dorești să combați semnele de îmbătrânire, să tratezi o problemă specifică a pielii, să hidratezi sau să hrănești părul, uleiurile vegetale sunt o opțiune naturală și eficientă.

Acestea te pot ajuta să îți îmbunătățești rutina de îngrijire, să economisești bani și să reduci expunerea la chimicalele din produsele cosmetice convenționale. Nu uita, însă, să faci un test de toleranță înainte de a utiliza un nou ulei vegetal pe piele sau pe păr.

3 thoughts on “Uleiurile vegetale, tot ce-ti trebuie pentru a fi frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *