AcasăDecoratiuniDe ce sa alegi un semineu electric?

De ce sa alegi un semineu electric?

Toata lumea adora semineele. Asta deoarece nimic nu este mai relaxant si mai romantic decat sa stai impreuna cu persoana iubita in fata unui semineu, sa simti caldura care iti mangaie pielea sau sa vezi umbrele flacarilor dansand in obscuritate.

Fara indoiala, un semiuneu electric reprezinta un accesoriu in tendinte, atat datorita aspectului sau decorativ cat si pentru utilitatea sa, aceea de a incalzi o incapere. Este mai fermecator decat incalzirea electrica. Insa, detinerea unui semineu vine si cu o serie de inconveniente.

Un semineu clasic are nevoie, printre altele, de intretinere si de stocarea lemnului care il alimenteaza. In plus, exista o alternativa care detine deja numeroase avantaje, fara inconvenientele oferite de semineu clasic, semineul electric.

Ce este un semineu electric?

Semineul electric este un semineu de generatie noua. Dupa cum ii spune si numele, functioneaza exclusiv pe baza de electricitate (nu are nevoie de lemne). Functia sa este intai si intai decorativa: reproduce in mod artificial o vatra, un semineu, cu flacarile care se misca si vatraiul.

Si, in functie de fiecare model de semineu electric in parte, aceasta reproducere poate fi atat de realista incat ar insela privirea oricarui vizitator. Drept urmare, daca vei opta pentru un semineu decorativ polistiren vei avea doar beneficii.

De altfel, semineul electric dispune de functia de incalzire, asemanatoare cu incalzirea electrica.

Chiar daca capacitatea sa este inferioara unui semineu clasic, poate indeplini fara probleme rolul de incalzire.

Se poate incorpora in mobila living fara probleme sau poate fi considerat unul din multele modele de decoratiuni living din care poti alege.

Semineu clasic sau semineu electric?

Numeroase sunt persoanele care se intreaba ce sa aleaga intre un semineu clasic si un semineu electric.

Pe de o parte, ai posibilitatea de a face o alegere clasica, optand pentru un semineu clasic care poseda un camin, functioneaza pe baza de lemn si necesita de o teava de evacuare de care putine locuinte urbane dispun in ziua de azi.

Pe de alta parte, dispui de alegerea moderna, contemporana care functioneaza in totalitate pe baza de electricitate. Se poate instala in orice locuinta – casa, vila, garsoniera sau apartament.

Care din cele doua variante este cea mai potrivita? Totul depinde de gustul fiecaruia.

Care sunt avantajele oferite de un semineu electric?

Semineul clasic este, inainte de toate, alegerea autenticitatii. Cu totii suntem de acord in aceasta privinta.

Semineul electric in schimb este o alegere practica, economica si comoda. Este o optiune mai ieftina decat semineul clasic, poti sa cumperi un semineu electric la un pret de aproximativ 100 de euro.

Este usor de instalat, se poate fixa pe un perete cu usurinta. Este practic si usor de utilizat, se poate regla intensitatea flacarii precum si caldura degajata cu ajutorul unei telecomenzi simple. Nu mai este nevoie sa astepti pana cand lemnul se aprinde.

Chiar daca nu este supravegheat, riscul ca semineul electric sa provoace un incendiu este foarte scazut, aproape de zero. Cu alte cuvinte, copiii nu sunt in pericol in preajma semineului electric.

{{clean2}}
{{clean3}}
Vă recomandăm să citiți și

Articole populare