In ultima perioada am inceput sa fim din ce in ce mai atenti in ceea ce priveste aspectul si confortul locuintei noastre. Ritmul alert al peisajului cotidian ne face sa visam la o casa ce emana caldura, energie pozitiva, eleganta si bun gust. Cu totii ne dorim sa ne reincarcam bateriile intr-un spatiu frumos si confortabil. Din acest motiv, specialistii recomanda piatra naturala, iar cand vine vorba de lux si eleganta, cea mai potrivita alegere este onixul.

Aspectul natural si coloritul special al acestui material emana o stralucire aparte in orice incapere. De exemplu, poti folosi placi de onix in baie si bucatarie, asta daca vrei ca aceste doua incaperi sa aiba un aspect cald si primitor. De asemenea, este importat sa stii ca aceasta piatra naturala are si multe alte calitati. Iata cateva dintre acestea:

Onixul – pentru un aspect deosebit

Onixul se deosebeste de celelalte pietre pretioase datorita nervurilor care accentueaza culorile. Se regaseste atat in nuante calde, cat si in nuante reci, astfel ca poti opta pentru auriu, galben sau portocaliu, dar si verde, roz sau albastru. In plus, are un aspect semitransparent ce poate fi valorificat de o sursa de lumina amplasata in spatele acestuia.

Onixul – un plus de relaxare la tine acasa

Combinatia dintre culorile calde, luminile si modelele inedite face ca onixul sa poata emana o senzatie de relaxare. Chiar daca nu crezi in astfel de mituri, trebuie sa stii ca, in general, starea de liniste este data de armonia dintre nuantele si texturile alese pentru locuinta ta.

Onixul – rezistenta si confort

Pe langa aspectul inedit, piatra de onix are un alt mare avantaj: rezistenta. Vorbim despre un material care nu se degradeaza in timp, nu isi pierde culoarea si nu este sensibil la socuri termice sau mecanice.

De asemenea, datorita compozitiei sale, onixul este o piatra care se integreaza perfect chiar si in zone cu un nivel ridicat de umiditate. Drept urmare, poti folosi onixul in amenajarea baii sau in bucatarie pentru ca apa si condensul nu reprezinta un risc.

Cateva idei de amenjare cu onix

In prezent, piatra de onix se foloseste pentru realizarea blaturilor si panourilor. Se integreaza perfect atat in baie, cat si in bucatarie, oferind un aer mitic ce te va incarca cu energie pozitiva. Pentru un plus de eleganta, poti imbraca treptele catre etaj cu placi de onix. De asemenea, este o idee excelenta atunci cand iti doresti o pardoseala cu aspect exotic.

Curatare si ingrijire

Piatra naturala a devenit tot mai apreciata de designerii din intreaga lume datorita aspectului inedit. Mai mult, compozitia, dar si modul in care a luat nastere ii ofera rezistenta si duritate, iar cand vine vorba de ingrijire chiar nu trebuie sa-ti faci griji.

Piatra de onix se curata cu ajutorul solutiilor speciale realizate pentru acest tip de piatra naturala, care nu sunt foarte costisitoare.

Asadar, atunci cand te gandesti sa pornesti un proiect de reamenajare, ar fi indicat sa iei in considerare si piatra naturala. Desi presupune un buget mai ridicat, o sa te convingi in timp ca ai optat pentru o investitie rezistenta si durabila.

Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *