Iluminatul exterior, fie ca este vorba de o terasa, o gradina sau un balcon, este la fel de important ca si iluminatul interiorului casei tale.

Un exterior bine luminat sporeste frumusetea acestui spatiu, cu atat mai mult daca exista plante si flori.

A locui in spatiile exterioare ale casei noastre inseamna si a ne putea bucura de momente de intalnire si relaxare la orele serii, mai ales cand vin zilele cele mai placute.

Alegerea iluminatului exterior potrivit este esentiala pentru a te putea bucura de gradina in liniste si pace, chiar si dupa apusul soarelui, timp de mai multe luni pe parcursul anului.

Acest lucru nu se datoreaza doar faptului ca este functional pentru vizibilitatea pe timp de noapte, ci si pentru ca un mediu exterior bine iluminat este un spatiu sigur si, prin urmare, un loc de confort real.

In plus, iluminatul exterior poate fi un element decorativ perfect daca este aranjat in asa fel incat sa puna in valoare mediul inconjurator, formele si particularitatile sale.

In continuarea acestui articol iti aratam care sunt recomandarile carora trebuie sa le acorzi cea mai mare atentie si care sunt cele mai potrivite solutii.

Orienteaza-te spre lampile solare

Daca esti preocupat de sursele alternative de energie, iti recomandam corpurile de iluminat solare.

Asa cum dezvaluie si numele, acestea se incarca folosind energia oferita in mod natural de catre Soare, oferind intreaga noapte tonuri calde in intuneric.

Desi este o ingrijorare frecvent intalnita, aceea ca nu functioneaza la fel de eficient iarna, ea nu este intemeiata – indiferent de temperaturi sau de conditiile meteorologice, ele vor continua sa-si ofere lumina gospodariei tale.

Designul retro: fa o calatorie in timp!

Daca prima data ne-am raportat la componenta functionala a lampilor de exterior, acum ne vom concentra asupra celei estetice – modelele care imprumuta infatisarea felinarelor de la inceputurile iluminatului public sunt cat se poate de apreciate.

Si cum ar putea sa nu fie!? Imagineaza-ti ca treci de prag si te afli, dintr-odata, in epoca victoriana. Chiar si-asa, trebuie sa evaluezi, in prealabil, designul casei tale atunci cand alegi o lampa exterioara retro.

Daca imobilul are un aspect modern (sau chiar futurist), felinarul de secol XIX nu se va armoniza cu celelalte elemente. Rezultatul final? Toate obiectele contradictorii isi vor neutraliza, reciproc, valoarea estetica.

Ghirlandele si alegerile multiple

Exista numeroase solutii pe piata pentru iluminatul exterior, important este sa faci o alegere tinand cont de faptul ca fiecare zona specifica a spatiului exterior necesita un tip de iluminat adecvat functiei sale.

La ocazii speciale, cum ar fi cinele sau petrecerile in aer liber, putem completa decorarea anumitor zone ale unei gradini sau ale unei terase cu ajutorul unor ghirlande de lumini, lumanari sau felinare, care vor crea un efect cald si atractiv.

In ceea ce priveste iluminatul decorativ, o gradina poate fi iluminata atat in mod general, cat si in detaliu, evidentiind obiectele care ne plac cel mai mult, cum ar fi ghivecele de flori, o coloana, o fantana sau un copac, pentru a le accentua frumusetea.

Cu toate aceste sfaturi pentru a imbunatati iluminatul exterior al gradinii tale vei obtine un efect deosebit asupra imaginii casei tale pe timp de noapte.

Nu uita ca iluminatul este o parte foarte importanta a decorului si ca trebuie sa ai grija de el la fel ca de iluminatul din casa.

Dupa ce ai ales mobilierul de terasa, achizitioneaza corpurile de iluminat pentru exterior care sa se potriveasca cu stilul decorului si vei crea un spatiu foarte personal si primitor.

{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *