O viata echilibrata nu se mentine doar cu o dieta sanatoasa si exercitii fizice regulate. Odihna este la fel de importanta pentru organism influentand foarte mult functiile creierului, sistemul hormonal si capacitatea fizica.

Elemente nocive care te impiedica sa te odihnesti bine

Anumite obiceiuri precum cofeina in exces, consumul de alcool sau nerespectarea unei rutine clare in ceea ce priveste dormitul ii pot afecta calitatea si asa transformata destul de mult in ultimele decade din cauza stilului de viata tot mai alert.

Amenajarea locului in care dormi este esentiala pentru a avea un somn profund si de calitate. Cand configuram dormitorul este recomandat sa tinem cont de anumiti factori precum: temperatura ambientala, zgomotul exterior, corpurile de iluminat, culorile folosite si aranjarea mobilierului.

Odata respectate aceste reguli, vom avea un spatiu relaxant, placut si linistit.

Design-ul interior si aspectul peretilor

Culorile influenteaza diferit starea oamenilor in functie de experientele personale, obiecte sau diferite asocieri pe care acestia le fac.

Tonurile calde sunt asociate cu anumite proprietati stimulatoare, in timp ce nuantele reci se potrivesc mai mult la designul unei locatii destinate repaosului.

Albastrul, mai ales cel pal, este asociat cu cerul senin sau apa cristalina ce furnizeaza o dispozitie calma si linistita. Ai la indemana o serie de modalitati pentru a-l integra in spatiul unde te odihnesti.

Cu o vopsea lavabila sau un tapet de camera care sa contina nuante de bleu vei obtine cu siguranta rezultatul scontat.

Printre optiunile ce te imbie la relaxare putem mentiona si albul sau bejul pentru zugravirea completa a peretilor sau doar a tavanului. Din punct de vedere estetic ele se combina foarte bine cu alte tonuri, cu conditia ca acestea sa fie dispuse discret pentru a nu influenta echilibrul incaperii.

Verdele te duce cu gandul in primul rand la natura si te transpune intr-un cadru idilic. In consecinta poate ajuta la diminuarea stresului si a agitatiei cotidiene si te pregateste pentru o noapte in tihna.

In afara de un tapet de dormitor sau o vopsea lavabila ai posibilitatea sa integrezi aceste culori si altfel. Asternuturile, draperiile, obiectele de mobilier, toate pot alcatui un design care sa transmita o stare linistita si senina.

Folosirea dispozitivelor electronice in dormitor

In timp ce expunerea la razele solare in timpul zilei este benefica, lumina albastra a dispozitivelor electronice este nociva prin actiunea sa de scadere a productiei de hormoni responsabili de un somn odihnitor.

Ea mentine intregul organism alert si gata pentru indeplinirea sarcinilor cotidiene. Obiectele precum televizorul, telefonul sau tableta nu ar trebui sa existe intr-un astfel de loc pentru a nu perturba orele de repaos atat de importante pentru organismul nostru.

Accesorii ce incarca inutil spatiul de odihna

Elementele de mobilier nu trebuie sa fie numeroase si sa aglomereze fara motiv acest tip de camera. Biroul de lucru, corpurile de iluminat puternice si covoarele grele care atrag alergenii si murdaria sunt obiecte ce interfereaza cu starea de spirit influentand-o in mod negativ.

Cateva piese esentiale sunt mai mult decat suficiente in amenajarea unei incaperi aerisite si armonioase.

Patul este cea mai important piesa si reflecta intotdeauna calitatea unui somn bun. Caracteristicile saltelei si a lenjeriei sunt definitorii in eliminarea durerilor de spate si articulare pentru o noapte linistita.

Ca sa organizezi o arie destinata exclusiv repaosului este suficient sa o renovezi in culori reci, sa o mobilezi cat mai minimalist si sa nu pastrezi lucruri daunatoare ce influenteaza calitatea somnului.

Tinand cont de aceste lucruri vei avea parte de odihna meritata ca sa fii intotdeauna pregatita sa faci fata activitatilor zilnice!

3 thoughts on “Ce nu ar trebui sa ai in dormitor pentru un somn mai bun?

  1. Este reconfortant sa stiu ca trendurile in design interior se indreapta catre solutii eco-friendly si sustenabile, incurajand utilizarea materialelor naturale si reciclabile. Acest lucru reflecta o preocupare crescuta fata de mediul inconjurator si sanatatea locatarilor.

  2. Ma bucur sa descopar ca paleta cromatica a acestui an include culori calde si naturale, care aduc un plus de confort si relaxare in orice incapere. De asemenea, sfaturile privind integrarea plantelor in decor sunt foarte utile si inspirante.

  3. Articolul de pe Decostar.ro este extrem de interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra tendintelor in design interior pentru anul 2021. Sunt impresionata de diversitatea stilurilor prezentate si de sugestiile practice pentru amenajarea spatiului de locuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *