O camera de imagine termica este un dispozitiv care capteaza imagini in spectrul infrarosu. Sunt cunoscute si sub denumirea de camere cu infrarosu, scanere termice, camere termice, camere termografice sau camere FLIR.

Radiatia infrarosie (IR) se refera la lungimi de unda din spectrul electromagnetic care sunt mai lungi decat lumina vizibila, in acelasi mod, nu puteti vedea undele radio, nu puteti vedea infrarosu cu ochiul liber.

Cum functioneaza camerele termice?

Specificatiile camerei termice sunt putin coplesitoare daca nu sunteti familiarizat cu ele. Iata cateva dintre detaliile pe care trebuie sa le tineti cont atunci cand alegeti o camera cu termoviziune:

Rezolutia camerei termice

Rezolutia termica sau in infrarosu indica detaliul captat de detectorul termic. De exemplu, „160 x 120″ inseamna ca aceasta camera termica are o serie de senzori sau pixeli de 160 x 120 care creeaza imaginea termica de baza. O rezolutie termica mai mare ofera mai multa claritate, deci mai mult este mai bine.

Rezolutia este unul din cele mai importante criterii de selectie a unei astfel de camere. Cea mai buna camera cu termoviziune are o rezolutie cat mai mare. Cu cat rezolutia este mai mare cu atat vei putea sa obtii imagini cu informatii mai precise de la o distanta mai mare.

Sensibilitatea camerei termice

Sensibilitatea termica defineste diferenta minima de temperatura pe care o poate detecta o camera cu infrarosu. Se mai numeste si diferenta de temperatura echivalenta a zgomotului (NETD).

Avantajele utilizarii camerelor cu termoviziune

 Camera termoviziune ofera o protectie superioara, in conditii dificile, tuturor utilizatorilor.

Ochiul uman functioneaza asemanator camerelor video, este capabil sa perceapa si sa prelucreze zeci de milioane de informatii pe secunda, componentele sale actionand impreuna pentru a vizualiza lumea in ansamblu.

Insa, ca o comparatie, camerele cu termoviziune permit oamenilor sa vada ceea ce ochii lor nu pot vedea:
– radiatiile de caldura invizibile, emise sau reflectate de toate obiectele, indiferent de conditiile de iluminare.

Pe de alta parte, sensibilitatea termica este mai putin importanta daca munca ta implica detectarea unor schimbari mari de temperatura.

Daca prin natura ocupatiei tale, ai nevoie de o camera cu termoviziune, suntem siguri ca vrei sa o alegi pe cea ideala pentru tine. In functie de scopul pentru care doresti sa o folosesti, o astfel de camera poate avea o configuratie sau chiar un pret diferit.

Cum functioneaza o buna camera cu termoviziune?

O camera cu termoviziune ii permite unei persoane sa observe nivelul de temperatura dintr-un anumit spatiu. Acest lucru este posibil prin recunoasterea radiatiilor infrarosii.

In functie de ce temperatura ai nevoie sau te astepti sa detectezi cu o astfel de camera, vei alege una profesionala sau una conventionala.

Cea mai buna camera cu termoviziune este aceea care va putea detecta si afisa diferentele de temperatura cu cea mai mare acuratete precum este modelul nostru Teledyne FLIR E96 Camera de termoviziune avansata. La fel ca in cazul altor produse asemanatoare, este permisa o marja de eroare, dar cu cat aceasta va fi mai mica, cu atat camera este mai buna.
 

2 thoughts on “Afla ce tip de camera cu termoviziune ai nevoie in activitatea ta

  1. Ma bucur ca am gasit acest articol care m-a ajutat sa inteleg mai bine cum sa ingrijesc plantele din gradina mea. Sfaturile sunt foarte practice si usor de urmat, iar informatiile sunt prezentate intr-un mod clar si concis. Recomand cu incredere acest articol tuturor pasionatilor de gradinarit!

  2. Articolul ofera informatii foarte utile despre cum sa alegem cele mai potrivite plante pentru gradina noastra. Cu siguranta voi aplica sfaturile prezentate aici pentru a avea o gradina frumoasa si sanatoasa. Multumesc pentru aceste recomandari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *