AcasăNoutatiLemnul perfect pentru mobilierul casei tale

Lemnul perfect pentru mobilierul casei tale

Lemnul, inca de la inceputurile civilizatiei a avut foarte multe intrebuintari. Frumusetea si nobletea lemnului este evidentiata cel mai mult atunci cand sunt realizate articole de mobilier.

Tipul de lemn folosit pentru mobila din casa ta trebuie sa aiba o importanta aparte.In alegerea tipului de lemn pentru mobilier trebuie sa se tina cont de calitate, rezistenta si duritate.

Utilizarea ficarui tip de lemn este diferita si atunci trebuie sa stim ce sa alegem, chiar daca de multe ori aspectul estetic si pretul ne atrag mai mult. Va descriem pe scurt cele mai folosite tipuri de lemn pentru mobilier si nu numai.

Lemnul de stejar

Foarte potrivit pentru fabricarea mobilei, datorita rezistentei sale si aspectului deosebit, stejarul este un lemn de esenta tare, adesea intalnit in industrie.

Este deschis la culoare si, cu toate ca prin natura sa e durabil, are calitati bune de flexibilitate, daca este uscat incet, in conditii optime. Piesele de mobilier realizate din lemn de stejar au un design impozant si confera distinctie oricarei case, fiind adevarate opere de arta.

De o frumusete pura, acest material nu este foarte greu, rezista excelent la absorbtia de umiditate, se coloreaza si se finiseaza foarte bine. Este frecvent utilizat in fabricarea mobilei de interior si exterior, structura barcilor, a balcoanelor, pentru birouri, ornamente strunjite, profilate, elemente de arhitectura, lambriuri, sculpturi, podele, scari sau tamplarie.

Lemn de cires

Cu o textura fina si o culoare rosiatica, ciresul este potrivit pentru realizarea pieselor de mobilier elegante, sofisticate. Acest tip de lemn nu necesita vopsire, ci doar lac si bait. Este foarte flexibil, se lucreaza usor, e simplu de slefuit, rezista la indoire si deformatii de micsorare.

Ciresul are o rigiditate scazuta si suporta excelent cuiele, fiind folosit destul de mult in industria mobilei pentru producerea de dulapuri, manere si picioare de mobilier, mici articole artizanale. Lemnul de cires se intalneste si la fabricarea furnirurilor, a parchetului, lambriurilor ori scaunelor.

Aspectul sau devine mai frumos odata cu trecerea timpului, asa ca este perfect pentru orice locuinta.

Lemn de brad

Citeste continuarea aici: Lemnul perfect pentru mobilierul casei tale

RELATED ARTICLES

Most Popular