AcasăNoutatiIata datele stiintifice ce stau la baza senzatiei persistente de oboseala, chiar...

Iata datele stiintifice ce stau la baza senzatiei persistente de oboseala, chiar si in cazul in care va odihniti destul

Brb, ma duc sa trag un pui de somn. Atunci cand va simtiti extenuati, primul sfat, pe care il primiti mereu, este sa dormiti mai mult. Este normal sa va pice capul de somn in mijlocul zilei daca orele lungi de munca sau un copil care tipa incontinuu interfereaza cu orele voastre de odihna.Dar unii dintre noi isi duc vietile intr-o stare de oboseala si letargie chiar daca dorm cele 7+ ore recomandate in fiecare noapte. Deci, ce se intampla?

Precum explica ultimul episod din AsapSCIENCE, exista o multitudine de motive pentru a explica de ce va simtiti mereu obositi, chiar daca va dormiti acele ore necesare.

Pentru inceput, ati putea fi mult prea sedentari. Chiar daca efortul fizic este perceput ca fiind un complex de actiuni extenuante, se pare ca facand exercitii usoare de cateva ori pe saptamana, veti reusi sa va simtiti mai energizati.

Ganditi-va la o zi extrem de activa pe care v-ati petrecut-o in aer liber, la o plimbare sau la aruncatul frisbee-ului in parc. Cel mai probabil ati dormit excelent in acea seara.

Persoanele care fac exercitii fizice in mod regulat se bucura de un somn mult mai bun, chiar daca numarul de ore pe care le dorm ramane acelasi.

O alta capcana obisnuita in care cadem este dependenta noastra de cofeina care ne ajuta sa ramanem treji. Chiar daca majoritatea dintre noi nu vor da pe gat un espresso chiar inainte de a ne baga in pat, perioada in care ar trebui sa evitam cofeina este mult mai mare.

Aceasta blocheaza adenozina, un neurotransmitator care se acumuleaza de-a lungul timpului in creier si care ne face mai somnorosi odata cu lasarea serii.

Citeste continuarea articolului aici: Iata datele stiintifice ce stau la baza senzatiei persistente de oboseala, chiar si in cazul in care va odihniti destul

Vă recomandăm să citiți și

Articole populare

Recomandari de cumparaturi online