Pe parcursul zilei intram in contact cu foarte multi microbi si praf care pot dauna sanatatii noastre.
Pana si cremele si cosmeticele folosite alaturi de transpiratia din timpul noptii pot fi daunatoare odata ce ajung pe lenjeria de pat, daca obisnuim sa facem dus dimineata si nu seara inainte de culcare.
Astfel ca lenjeria de pat trebuie schimbata cat mai des, dar si spalata corect pentru a nu distruge tesatura si aspectul cromatic al acesteia.
Daca te-ai intrebat vreodata de ce lenjeriile tale de pat arata din ce in ce mai uzate trebuie sa stii urmatoarele lucruri:
Unul din motivele care duce la distrugerea lenjeriilor este acela ca din lipsa de timp tindem sa umplem pana la refuz cuva masinii de spalat, fapt care nu va duce decat la urmatoarele aspecte negative.
E normal sa vrei sa termini treaba mai repede si poate ca e de inteles si faptul ca nu-ti prea vine sa lasi fetele de perna pentru transa urmatoare, dar daca umpli pana la refuz cuva masinii de spalat, se vor intampla doua lucruri.
In primul rand, cu cat insisti mai mult sa inghesui rufele si lenjeriile de pat in cuva, cu atat mai multe sanse ai sa le scoti facute ghem si cam umede, ba uneori chiar si cu bulgarasi nedizolvati de detergent lipiti de ele.
In al doilea rand, risti sa ti se strice masina de spalat mai repede decat te astepti, asa ca daca pe moment ai senzatia ca nu se intampla nimic rau cand ingramadesti asternuturile, gandeste-te la toate lucrurile pe care ti le-ai putea cumpara cu banii necesari inlocuirii acesteia.
Speli asternuturile impreuna cu prosoapele
Poate ca par inofensive la prima vedere, dar sa stii ca prosoapele sunt inamicii numarul unu ai asternuturilor tale.
Prosoapele sunt mult mai groase si au o textura plina, care produce frictiune in timpul ciclului de spalare si deterioreaza structura tesaturilor mai subtiri.
…
Citeste continuarea articolului aici: Cum sa mentinem lenjeriile de pat mereu proaspete si curate