AcasăNoutatiCum alegem lustrele pentru intreaga casa

Cum alegem lustrele pentru intreaga casa

Fie ca esti in cautarea unui lustre elegante, lustre LED pentru living sau lustre moderne pentru dormitor, vei gasi o gama variata de optiuni pentru corpurile de iluminat din tavan din care sa alegi.

Pentru a face alegerea potrivita, ar trebui sa iei in considerare fiecare camera din casa si tipul de iluminare de care ai nevoie acolo.

Lustre pentru intreaga casa – cum le alegem

Totodata, nu uita ca numarul total al becurilor unei lustre determina cantitatea de lumina de care vei dispune. Mai mult, diferitele tipuri de lumini functioneaza mai bine in unele spatii, in functie de inaltimea tavanului, necesitatile de iluminare sau functionalitatea camerei.

Cum alegi lustra in functie de inaltimea camerei

Inainte de a alege o lustra pentru o anumita camera, nu uita ca inaltimea camerei este importanta. Inaltimea standard a unei camere este de 2.5 m – 3 m, dar sunt si camere cu inaltimi mai mari sau bolte. Pentru inceput, pentru a alege lustrele potrivite, masoara inaltimea camerei.

Alege stilul lustrei

Odata ce a aflat care este inaltimea camerei, va trebui sa stabilesti ce stilul si designul lustrei. Daca ai o casa mai veche, cu tavane inalte, lustrele cu aspect vintage vor functiona cel mai bine pentru toate camerele.

Insa, daca ai o casa noua cu design modern si camere inalte, te poti gandi la lustre sau candelabre moderne si impunatoare, cum ar fi lustrele moderne de living, lustrele aurii, lustrele suspendate, lustre pe cablu coral sau lustre glossy.

Lustre pentru intrare

Lumina de la intrare poate seta tonul pentru restul casei. Deoarece inaltimea la care se afla tavanul poate varia foarte mult pentru intrari, este esential sa tii cont de aceasta.

Astfel, pentru o intrare cu bolta, o lustra suspendata sau o lustra pe un cablu coral va umple mai bine spatiul si va asigura lumina necesara. Pentru o intrare la care tavanul se afla la inaltimea standard de 2.5 m, o lustra incastrata sau semi-incastrata va economisi spatiul si va arata mai bine.

Lustre living

Citeste continuarea articolului aici: Cum alegem lustrele pentru intreaga casa

Vă recomandăm să citiți și

Articole populare