AcasăNoutatiBeneficiile scoartei de salcie pentru sanatate si frumusete

Beneficiile scoartei de salcie pentru sanatate si frumusete

Precum indica si numele, scoarta de salcie este invelisul exterior al trunchiului salciei. Majoritatea produselor din aceasta gama vandute in magazinele naturiste sau de specialitate sunt derivate din salcia alba, aceasta fiind nativa unor tinuturi din Asia Centrala si Europa, putand fi gasita si in unele regiuni arctice sau temperate de pe glob.Scoarta de salcie este folosita de obicei sub forma de ceai; mai exact, prin infuzia unor bucati tocate de scoarta in apa fierbinte pentru cateva minute. Insa, o poti gasi si sub forma de pudra, capsule si tinctura.

Deci, fara a mai lungi vorba, iata unele dintre avantajele scoartei de salcie pentru sanatate si frumusete:

Atenueaza durerile

Timp de sute de ani, scoarta de salcie a fost aplicata pentru diminuarea diferitelor tipuri de dureri. Majoritatea oamenilor se bazeaza pe scoarta de salcie pentru a calma durerile cauzate de inflamatiile articulare.

Anumiti compusi din scoarta de salcie au proprietati analgezice si antiinflamatoare; de aceea, scoarta respectiva este perfecta pentru atenuarea oricaror tipuri de dureri sau inflamatii.

Tratament pentru migrene

Foarte multe persoane afectate in mod repetat de migrene se bazeaza pe scoarta de salcie. Conform studiilor, beneficiile scoartei de salcie pentru cei care sufera de migrene se datoreaza abilitatii acesteia de a reduce presiunea acumulata in vasele de sange din creier.

Se spune ca scoarta de salcie ar fi la fel de eficienta si pentru atenuarea altor tipuri de dureri de cap sau migrene.

Reduce febra

Citeste continuarea articolului aici: Beneficiile scoartei de salcie pentru sanatate si frumusete

Vă recomandăm să citiți și

Articole populare