AcasăSanatateBeneficiile de care ne putem bucura atunci cand savuram o portie de...

Beneficiile de care ne putem bucura atunci cand savuram o portie de batog de crap

Crapul este unul dintre cei mai deliciosi pesti, fiind consumat in multe colturi ale lumii.

Este preferat si datorita beneficiilor pentru sanatate, care pot fi obtinute prin consumul diferitelor preparate, printre care: batog de crap, crap la gratar sau chiar sarmale de crap.

Care este secretul retetei de batog de crap

Crapul este incredibil de bogat in minerale si vitamine, iar de beneficiile unui consum regulat se bucura sistemul respirator, inima si sistemul digestiv. Organismul are nevoie de fosfor si vitamina B12 pentru a functiona corect, iar crapul le ofera din plin.

In plus, acizii grasi benefici, proteinele si antioxidantii, reduc inflamatia si incetinesc procesul de imbatranire, prin prevenirea bolilor cronice.

Pe langa toate beneficiile enumerate mai sus, ne putem bucura de gustul specific de batog de crap, un produs care a fost dus la rang de arta in zonele din Delta Dunarii, cu ajutorul unor retete transmise din generatie in generatie.

Profilul nutritiv unic, pe care il prezinta crapul, il recomanda pentru consum persoanelor care doresc o proteina animala de calitate. In plus, aromele distinctive ale unui batog de crap, printre care fumul si aroma de piper verde, sunt de neegalat.

Traditia speciala pentru obtinerea unor produse precum deliciosul batog de crap, ne face sa cautam cu atentie aceste delicatese in magazinele de profil.

Metoda utilizata pentru obtinerea produsului batog de crap a fost extinsa si la alti pesti cu acelasi succes. In plus, in diferite zone din tara s-a experimentat procedeul respectiv, pentru alte tipuri de carne, cum ar fi caprioara sau urs, iar rezultatul a fost spectaculos.

Asta deoarece este vorba de o afumare la rece, cu lemn de esenta tare, care se aplica unor tipuri de carne condimentate sau marinate in diferite amestecuri delicioase.

Uscarea, afumarea si condimentarea, sunt etape importante ale realizarii produsului batog de crap, dar si pentru alte produse specifice, realizate in zone din tara cu traditii in conservarea carnii.

Procesul de afumare al pestelui, pentru obtinerea de batog de crap, reprezinta o tehnica complexa, dar care pastreaza toate beneficiile pe care un consum frecvent le ofera. Printre acestea se numara:

1. Sanatatea inimii

Datorita continutului ridicat de acizi grasi omega 3, preparatul batog de crap poate ajuta la protejarea inimii prin reducerea riscului de arteroscleroza. Imbunatatirea echilibrului dintre omega 3 si omega 6 ajuta si la reducerea tensiunii arteriale sau la eliminarea riscului de a suferi un atac de cord sau accident vascular cerebral.

2. Efecte antiinflamatorii

Durerile regulate de articulatii, pot fi alinate cu ajutorul consumului frecvent de omega 3. Acesti acizi grasi pot ajuta si la prevenirea osteoartritei, dar si la eliminarea efectelor artritei reumatoide.

3. Ajuta la cresterea imunitatii

Consumul de batog de crap duce la un aport important de zinc, un mineral esential in functionarea organismului. Majoritatea persoanelor sufera de o deficienta de zinc, deoarece neglijeaza cu totul importanta acestuia. Zincul are un rol cheie in sustinerea sistemului imunitar, iar crapul ofera peste 10% din aportul zilnic, intr-o singura portie.

4. Intareste oasele si dintii

Continutul bogat de fosfor dintr-o portie de crap (mai mult de 50% din doza zilnica), ajuta enorm la dezvoltarea si mentinerea densitatii minerale osoase in organism. In plus, ajuta la evitarea slabirii si deteriorarii smaltului dintilor.

5. Incetineste procesul de imbatranire

Antioxidantii care pot fi regasiti in produsul batog de crap, ajuta la imbunatatirea aspectului fizic, prin redarea elasticitatii pielii, datorita stimularii producerii de celule noi.

Multe dintre beneficiile mentionate in acest articol, pot fi regasite si in alte produse pe baza de peste, asa cum sunt si delicioasele icre de stiuca. Cele mai gustoase oferte pot fi gasite la Deltaica.

Vă recomandăm să citiți și

Articole populare