AcasăNoutatiAlegerea celor mai bune noptiere moderne in functie de stilul de amenajare...

Alegerea celor mai bune noptiere moderne in functie de stilul de amenajare interior

In trecut nu a existat o preocupare la fel de mare pentru noptiere asa cum se intampla in prezent, pentru ca oamenii cumparau mobila in seturi, astfel incat patul si noptierele sa fie la fel.

Se mergea in majoritatea cazurilor pe mobilier aproape identic astfel incat camerele sa arate cat mai unitar, insa aceste combinatii faceau ca interioarele sa nu aiba acea nota personala, care sa transmita ceva despre cei care locuiau in interior.

Acum, lucrurile s-au schimbat si noptierele sunt acele piese de mobilier care dau stil unei incaperi si trebuie alese corespunzator pentru a se obtine efectele dorite.

Alegerea celor mai bune noptiere in functie de stilul incaperii

Se stie deja ca un set de noptiere moderne are un rol practic, in primul rand, insa noptierele sunt insotite in prezent si de partea estetica.

Pentru ca sunt amplasate pe lateralele paturilor, o piesa foarte importanta din dormitor, sau doar pe o parte a patului, in functie de modul in care acesta este amplasat, noptierele sunt cele care vor atrage atentia si care vor defini camera din punct de vedere vizual.

Astfel, in functie de stilul general al incaperii, vei putea alege noptiere minimaliste, clasice sau chiar in stil industrial, astfel incat sa poti completa imaginea generala.

Un set de noptiere albe este cu siguranta o alegere potrivita pentru un dormitor boem si relaxant, in care intreaga schema cromatica se bazeaza pe pasteluri si tonuri calde.

Un alt aspect important este faptul ca noptierele nu trebuie sa fie asortate cu patul. Cele mai bune noptiere sunt cele care completeaza patul din punct de vedere vizual si care il scot in evidenta. Daca ai un pat cu tablie, poti lega aceste elemente astfel incat sa echilibrezi zona ocupata, sau poti merge pe elemente contrastante.

Un pat care are tablia tapitata, poate sa fie combinat foarte simplu cu noptiere din lemn, in timp ce un pat care are tablia realizata din lemn se va combina perfect cu noptierele metalice.

In cazul in care te nemultumeste diferenta de culoare care apare intra noptiera si pat, poti sa folosesti perne decorative care sa echilibreze interiorul.

Un exemplu in sensul acesta este momentul in care patul are nuante deschise si noptierele sunt inchise la culoare. In acest sens poti pune perne decorative care sa lege cele doua culori intr-un mod estetic.

Utilizarea anumitor obiecte pe post de noptiere

Citeste continuarea aici: Alegerea celor mai bune noptiere moderne in functie de stilul de amenajare interior

Vă recomandăm să citiți și

Articole populare