AcasăNoutati5 semne ca o persoana incearca sa va manipuleze

5 semne ca o persoana incearca sa va manipuleze

Unele persoane sunt mereu in cautarea unor subiecti pe care sa ii foloseasca pentru propriile avantaje, oricare ar putea fi acestea, prin orice metoda posibila. Mai pe scurt, folosesc un comportament manipulant. De multe ori, persoanele care incearca sa manipuleze se folosesc de tactici pentru a influenta starile emotionale ale celor vizati.In general, ei nu iau in seama capacitatile logice ale celorlati si cauta sa le puna un sal deasupra ochilor. Este trist sa recunoastem, dar astfel de oameni chiar exista.

De obicei, oamenii care au un comportament manipulant prezinta unele dintre urmatoarele semne de avertizare ce le pot dezvalui capabilitatile de manipulare:

5 semne ca cineva incearca sa va manipuleze

1. Sunt cunoscuti pentru acest fapt
I-ati mai prins voi sau alte persoane mintind? Au in general o atitudine negativa? Au imprastiat zvonuri sau au barfit pe cineva? Prezinta de obicei tipuri individualiste de comportament?

Acesti indivizi au trasaturi egocentrice, cred ca sunt mai destepti si mai abili decat oricine.

Feriti-va de comportamentele manipulante, pastrandu-va vigilenta in cadrele sociale. Pastrati o atitudine pozitiva si fiti increzatori, trimiteti energii pozitive si incurajari catre respectivii indivizi. Acest lucru ar putea face o diferenta si le-ar putea schimba atat perspectiva cat si comportamentul.

2. Se misca rapid
Manipulatorii incearca sa va agate cat mai repede posibil prin convorbiri scurte si o senzatie falsa de interes. Astfel, reusesc sa castige increderea interlocutorului si sa formeze o legatura. Acest fapt le permite sa ne foloseasca din punct de vedere emotional odata ce motivul real al relatiei create devine mai clar.

Printre metodele simple de a afla un manipulator se numara semnele simple pe care le indica grija sau frica pe care le arata atunci cand ceva sau cineva le vor afecta rezultatele dorite. Manipulatorii se straduiesc sa mentina legaturile corecte pentru ca rezultatele dorite sunt cele care ii motiveaza, iar parerea celor din jur conteaza pentru a le permite sa detina controlul.

Observati-va comportamentele prietenilor atunci cand faceti o recomandare. Manipulatorii sub acoperire ar putea reactiona advers atunci cand nu sunt de acord cu voi sau cand sunt criticati.

3. Se joaca cu emotiile voastre
Sentimentele, spiritul, fizicul, seductia; toate acestea sunt instrumente pentru un manipulator. Acesta adora sa se joace cu emotiile intense pentru a-si dezvolta un comportament benefic doar pentru el. Manipulatorii aduna in jurul lor persoane care le vor satisface nevoia de a fi in control, fie ca vorbim despre relatiile amoroase, o prietenie apropiata sau un parteneriat strategic.

Fac in asa fel incat lumea sa se distreze si sa se simta bine in jurul lor la inceput, ca mai apoi, manipulatorii sa se axeze asupra unei anumite relatii ce le satisface dorintele.

Citeste continuarea articolului aici: 5 semne ca o persoana incearca sa va manipuleze

Vă recomandăm să citiți și

Articole populare